Kuchnia tajska

Odżywcza i lekka kuchnia tajska, która połączyła tradycje z Azji i Europy, to przede wszystkim idealna równowaga. Pikantna zupa Tom Yam, wyjątkowy Tom Kha z mlekiem kokosowym i pikantnym imbirem czy światowej sławy Phad Thai – pikantny makaron smażony z sosem ostrygowym, orzechami, przyprawami, kawałkami soczystego kurczaka lub owocami morza – każdy może znaleźć dla siebie naprawdę wyjątkowe danie i odkryć nowy, wieloaspektowy świat kuchni tajskiej. Tajowie przygotowują prawie wszystkie rodzaje warzyw, mięsa, owoców morza i uwielbiają łączyć składniki, które, wydawałoby się, mają odmienne smaki: słodkie owoce z pikantnymi sosami czy kwaśne sosy z mięsem. Kuchnia tajska to także ponad 40 przypraw i ziół w arsenale kucharzy, które uzupełniają i podkreślają smak każdego dania.

W przeciwieństwie do kuchni francuskiej, kuchnia tajska nie ma ścisłych ram ani ograniczeń dotyczących liczby składników, użytych przypraw czy opcji serwowania. Nawet przy klasycznych przepisach szef kuchni może improwizować. W kuchni tajskiej istnieją tylko trzy główne metody technologiczne: gotowanie, gotowanie na parze i szybkie pieczenie. Każdy z nich możesz powtórzyć w domu po mistrzowskiej klasie tajskiej kuchni w CulinaryOn.

Abyś mógł poczuć atmosferę egzotycznej Azji i jednocześnie nie zapomnieć o przydatnych umiejętnościach gastronomicznych, z wyprzedzeniem myślimy o każdym szczególe kulinarnej klasy mistrzowskiej:



  • podgrzewamy apetyt lekkimi przekąskami i napojami bezalkoholowymi, tworzymy pozytywne nastawienie i przyjazną atmosferę, dzięki czemu możesz cieszyć się przyjemnym towarzystwem nie mniej niż gotowaniem;




  • Znalezienie mistrzowskiej klasy kuchni tajskiej nie jest takie proste. Ale z CulinaryOn staje się to możliwe! Nie gwarantujemy, że w ramach jednej klasy mistrzowskiej nauczysz się gotować i doskonale przekazywać subtelności smaku tradycyjnych tajskich potraw, ale obiecujemy, że azjatycka kuchnia naprawdę cię zaskoczy!