Kuchnia singapurska

Współczesna kuchnia singapurska w unikalny sposób łączy tradycje kulinarne Chińczyków, Indian i Malajów, miłość do kontrastów smaków i pikantnych przypraw. Płonące smaki i pikantna ostrość mieszanki przypraw zrobionych z papryki chili, curry i kokosa ujawniają gastronomiczne tajemnice kraju Lwa i Słońca. W klasach mistrzowskich odkryjesz zarówno tradycyjne przepisy singapurskie, jak i nauczysz się przygotowywać nowoczesne dania fusion, które powstały z połączenia zachodnich i azjatyckich praktyk gastronomicznych.

Odkryj jaskrawe smaki pikantnej zupy Lax, pikantnych krewetek w chińskim sosie słodko-kwaśnym, delikatnego kurczaka curry, niepowtarzalnego kraba chili, pikantnego satay z malajskiego mięsa, soczystych kałamarnic w mleku kokosowym, duszonych pierogów i wielu innych dań kuchni singapurskiej.